De passie voor muziek die doorklinkt in het spel van de cellist Jonas Pap heeft mogelijk te maken met de betekenis van muziek in zijn vroegste jeugd. Jonas verhuist vaak als kind en woont in verschillende plaatsen, maar steeds wordt er muziek gespeeld en gehoord.
De muziek is voor hem één van de constanten, de cello zijn reisgenoot. Moeder en vader, beiden musici, hebben een enorme voorraad platen en cd's variërend van Bach, Mozart en Palestrina tot en met de Beatles, Coltrane en Ligeti. Vandaar dat Jonas ook graag balanceert tussen 'klassiek' en 'licht'.

Vanaf 2001 is hij bezig met een vakopleiding muziek. Begonnen is hij met een klassieke opleiding op het conservatorium in Zwolle bij de cellist Ran Varon. Naast het reguliere onderwijs bezocht Jonas verschillende masterclasses o.a. in Zwitserland. Na een paar jaar kon de verbreding richting lichte muziek niet uitblijven. Sinds september 2004 studeert Jonas 'cello lichte muziek' aan het conservatorium in Arnhem. Naast de klassieke lessen bij René Berman, zijn er de lessen 'licht' bij Ernst Reysiger, Paul Stauthammer en Michaël Gustorff.

Het optreden zit hem in het bloed. Nauwelijks kon hij de snaren in beweging krijgen of hij speelde al op diverse podia in europa uiteenlopend van het Concertgebouw, oude kerken en kathedralen, onder de molen van de Moulin Rouge in Parijs en de Heineken music hall in Amsterdam. Ook is Jonas Pap regelmatig in studio's te vinden waar hij medewerking verleent bij de opname's van diverse cd's en dvd's. Op het laatste album van Epica 'We Will Take You With Us' kunnen we Jonas zowel 'heavy' als 'acoustic' bewonderen. Naast cd-opname's begeleidde Jonas verschillende 2-Metersessies van o.a. Feeler, Epica en Stone Sour. Als cellist speelde Jonas dit jaar met verschilende bands als Epica, a balladeer, Benjamin Winter, The Royal Dutch Disco Phylharmonic en kwam hij in verschillende studio's waaronder de wisseloord studio.

Het repeteren, spelen met muzikale vrienden, en het optreden zijn zijn lust en zijn leven. Vandaar dat we hem vaak horen als solist, of als begeleider van instrumentalisten en vocalisten.