Appoint Commercial
Onlangs heeft Jonas de muziek ingespeeld voor de nieuwe commercial van Appoint. Jonas wordt vaak gevraagd voor een samenwerking in pop-, rock- of wereldmuziek, maar voor deze commercial speelde hij solo een klassieke Bach-achtige tune in. Het resultaat is erg mooi geworden en regelmatig te zien en te horen op verscheidene zenders zoals SBS6, NET5 en Veronica.
- Bekijk commercial in lage resolutie
- Bekijk commercial in hoge resolutie
Benjamin Winter in Paradiso
Op 18 juni 2006 was het weer raak: Jonas speelde opnieuw in Paradiso, alleen dit keer met Benjamin Winter. Een waar hoogtepunt; niet alleen omdat er veel publiek was waarvan het merendeel voor Benjamin Winter kwam, maar ook omdat de band hun beste optreden gaf in de twee jaar dat Benjamin Winter in Nederland woont.
Red Limo String Quartet in Koppensnellers
Een paar dagen voor 13 mei 2006 werd Jonas gevraagd om mee te spelen in Koppensnellers van Jack Spijkerman. Voor deze gelegenheid had Jonas zijn nieuwe strijkerskwartet, 'Red Limo String Quartet', ingezet aangezien dit kwartet gespecialiceerd is in het spelen van verschillende muziekstijlen en ervaring heeft met CD en TV opnames. Op 13 mei vonden de opnames plaats die diezelfde avond nog zijn uitgezonden voor Talpa.
Epica in Paradiso
4 mei 2006 was een nieuw hoogtepunt in de carrière van gothic band Epica. In de bekende poptempel Paradiso in Amsterdam werd hun eerste live-DVD opgenomen. Als vaste cellist van Epica speelde Jonas deze avond natuurlijk mee om het tot een succes te brengen. Je kan een preview van de DVD 'The Road To Paradiso' bekijken:
- Preview in lage resolutie.
- Preview in hoge resolutie.
CD opname a balladeer
Op 28 maart 2006 heeft Jonas het nummer 'Once A Dreamer' ingespeeld dat op de hit-single 'Swim With Sam' van a balladeer te horen is. Het arrangement had Jonas zelf gemaakt en op verschillende takes 5-stemmig ingespeeld. De single 'Swim with Sam' is verkrijgbaar in elke cd-store, ook in de Music Store van iTunes.
Side By Side met Ben Folds Revive
Op 11 februari 2006 heeft Jonas met veel plezier zijn medewerking verleend aan de demo 'Side By Side' van de tribute band Ben Folds Revive. Deze band zet zich in om de prachtige piano-georiënteerde muziek van Ben Folds in Nederland te promoten. Jonas is te horen op de nummers 'Evaporated' en 'Fred Jones Part 2'.
Nieuw album Mathilde Santing
Op 12 december 2005 was Jonas de hele dag in Studio 150 te vinden. Samen met 5 violistes speelde hij het nieuwe album van Mathilde Santing in. Al sinds de release staat het album 'Under Your Charms' in de Album Top 100. Het is verkrijgbaar in elke CD-store.
Muzikant van de maand
Elke maand interviewt MusiSite één van haar muzikanten als de "Muzikant van de Maand". Jonas Pap is "Muzikant van de Maand" geweest in 2005. Het interview is te lezen op www.musisite.com.
Kalenderavond
'Schiffmacher scrap skin museum'
Naar aanleiding van de door Flevodruk uitgebrachte en door Anthon Beeke ontworpen lentekalender rondom het thema 'the Schiffmacher scrap skin museum' vond op donderdagavond 23 juni 2005. de bijbehorende thema-avond plaats. Ondanks de hoge temperatuur was de zaal wederom goed gevuld en werd aandachtig geluisterd naar de vele humoristische alsook bizarre verhalen van Henk en Louise Schiffmacher over de diverse tatoeages die hun lichamen sieren. Manuela Kemp leidde de discussie en had niet veel nodig om de beide experts op dit gebied aan het praten te krijgen. Tijdens de avond werd de sfeer geweldig opgevoerd met Mariachimuziek door de Mexicaanse groep 'Tierra Caliente'. Daarnaast speelden Iris Hond en Jonas Pap een prachtige eigen compositie, speciaal gemaakt t.g.v. het huwelijk van Henk en Louise. Ook na afloop was het nog lang gezellig...
Klik hier voor een sfeervol beeld van de avond.
Epica op Pinkpop
Zaterdag 14 Mei 2005 stond Jonas op Pinkpop met Epica. Tijdens het optreden zijn opnamens gemaakt voor een clip die binnenkort uitgebracht wordt. Zondagavond 15 mei 2005 werd het nummer "Solitary Ground" live uitgezonden op 3fm.
CD-presentatie 'Ronald Douglas'
Woensdag 6 april 2005 speelde Jonas mee met de cd-presentatie van de nieuwe cd van Jazz-zanger Ronald Douglas. Klik hier om de cd te bestellen.
Eerste concert Benjamin Winter in Nederland
Het concert van vrijdag 11 maart 2005 in de Melkweg was volledig uitverkocht. Aan het publiek was te merken dat de komst van Benjamin Winter naar Nederland zeker geen slechte keuze was.